Ada Bosscher

Sweelinckstraat 18
7391 XS Twello
06 29 19 23 32
info@intermezzi.nl

 

Groepen of individueel

*Voor jongeren die te maken hebben met rouw en verlies, verzorg ik een groep Rouwverwerking.

Bij rouw gaat het meestal om iemand uit de kern van het gezin. Rouw heeft tijd nodig en wanneer rouw stagneert is het goed daar aandacht aan te besteden. Bij kinderen en jongeren bijvoorbeeld door een herinneringsboek met ze te maken waarmee ze creatief aan de slag kunnen. Is een jongere minder creatief ingesteld, dan is dat geen probleem. Doordat ik verschillende werkvormen toepas, is er voor elk wat wils.

Wanneer een dierbare (plotseling) overlijdt en de beelden of gevoelens het rouwproces blijven blokkeren kan ik E.M.D.R (traumaverwerking) toepassen. E.M.D.R. wordt nooit in de groep toegepast, maar altijd binnen een individueel traject.

Is de rouwverwerking rustig verlopen, dan nog kan het fijn zijn voor een jongere om zijn ervaringen te delen en (h)erkenning te vinden bij lotgenoten. Ook dan kan deelname passend zijn.

De groepen rouwverwerking verzorg ik desgewenst in overleg met de schoolleiding op een school of in mijn praktijk. Ik heb positieve en waardevolle ervaring opgedaan met dit aanbod bij OSCAR (Onderwijs Service Centrum Apeldoorn en Regio) waar ik op dit gebied sinds 2005 vele jongeren heb begeleid.

*Ook heb ik ervaring in het begeleiden van groepen op het gebied van sociale vaardigheden, communicatie, faalangstreductie, examenstress, omgaan met gevoelens van angst. Voor nadere uitleg kunt u contact met mij opnemen.

© 2024 Intermezzi | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Klachtenreglement | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.